hareketlı gül | |
VEDA HUTBESİ | |
HADİS | HADİSİ ŞERİF | |
|
yaziciya@hotmail.com |
|
|
| İLİM MECLİSİNİN FAZİLETİ | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
mecnun Admin
Mesaj Sayısı : 515 Kayıt tarihi : 28/03/09 Yaş : 54 Nerden : İSTANBUL / KARTAL
| Konu: İLİM MECLİSİNİN FAZİLETİ Çarş. Nis. 01, 2009 9:44 am | |
|
İLİM MECLÎSİNİN FAZİLETİ
Hadis-i şerifde buyuruldu ki: (Allahü teâlânın yer yüzünde gezen melekleri vardır Dinden bahs eden bir topluluk gördükleri zaman arkadaşlarını çağırıp derler ki: — Gelin aradığınız hurdadır Gelip rahmetle onları kuşatırlar Allahü teâlâ, meleklere sorar: — Kullarımı ne halde bıraktınız — Sana hamd, tesbih ve zikr ediyorlardı — Benden ne talep ediyorlardı? — Cenneti istiyorlardı — Cenneti görmüşler mi? — Hayır görmediler — Ya görselerdi, ne yaparlardı? — Cenneti görselerdi, daha çok isterlerdi — Neden korkuyorlar, neden korunmak istiyorlar? — Cehennem ateşinden — Cehennem ateşini görmüşler mi? — Hayır görmediler — Ya görselerdi? — Onu görselerdi daha fazla korkar, daha fazla kaçarlardı — Ey meleklerim, sizi şâhid tutuyorum Ben onları bağışladım Melekler dediler ki: —Onların içinde birisi ilim öğrenmek veya ibâdet niyye-tiyle değil, bir iş için gelmişti, o da mı afv edildi? Allahü teâlâ buyurdu: —(Onlar öyle bir cemaat ki, onlarla oturan kimse şakî olmaz) Yani kâfir olmaz Hepsini afv ettim O halde, bu büyük müjdeye kavuşmak için, birkaç kişi bir araya geldi mi, mu'teber kitablardan zaruri din bilgilerini okumalı, faideli hizmet edebilmek için ne yapmak lazımsa ondan konuşmalı, sohbet etmelidir Rivayet edilir ki Allahü teâlâ, insanları yaratmadan önce şunları yazmıştır: (Bir kimse salihlerin amelini işlese, fakat kötü kimselerle arkadaşlık yapıp, onlarla düşüp kalksa, amellerini günah yazar o kötü kimselerle diriltirim Bir kimse de kötü amel işlese, fakat salihlerle arkadaşlık etse, onları sevip sohbetlerinde bulunsa günahlarını iyiliğe çevirir, salihlerle hasrederim)
Kaynak: Bir Bilene Soralım Cilt / 2
| |
| | | | İLİM MECLİSİNİN FAZİLETİ | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |