hareketlı gül | |
VEDA HUTBESİ | |
HADİS | HADİSİ ŞERİF | |
|
yaziciya@hotmail.com |
|
|
| CEHENNEMDEN KURTULABİLECEKMİYİM.? | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
mecnun Admin
Mesaj Sayısı : 515 Kayıt tarihi : 28/03/09 Yaş : 54 Nerden : İSTANBUL / KARTAL
| Konu: CEHENNEMDEN KURTULABİLECEKMİYİM.? Çarş. Nis. 01, 2009 3:44 pm | |
| Cehennemden Kurtulabilecek miyim?
Mısır evliyasından “Fahr-ül Farisî” hazretlerine, talebesinden biri gelip; - Efendim, ben bir şeyden çok korkuyorum, diye arz edince sordu: - Hayırdır evladım, neden korkuyorsun? - Ahirette Cehennemden kurtulabilecek miyim acaba? Bunu düşünüp çok korkuyorum hocam - İnşallah kurtuluruz oğlum - İnşallah efendim, ama nasıl? Buyurdu ki: - Ümidimiz odur ki oğul, büyükler bize sahip çıkar ve şefaat ederler de inşallah kurtuluruz - Ya sahip çıkmazlarsa efendim? - Merak etme oğlum Biz bugün onlara sahip çıkarsak, onlar da o gün bize sahip çıkarlar Biz onları dinlersek - Anlamadım, nasıl yani? - Demem o ki oğul, biz o büyüklerin sözlerini dinler, nasihatlerine göre yaşarsak, onlara sahip çıkmış oluruz O zaman onlar da bize sahip çıkarlar *** Bir gün de bir genç gelip; - Efendim, dünyada ve ahirette felaketlerden kurtulmak için ne yapayım? diye sorunca; - Bunun bir tek çaresi var, buyurdu - O nedir ki efendim? - Kurtulanlarla beraber olmak - Kurtulanlardan maksat kimlerdir ki? - Allahü teâlânın sevgili kullarıdır “Ehl-i sünnet alimleri” ve “evliyalar” bunlardandır mesela Böyle zatlar yoksa? Delikanlı sordu: - Böyle zatlar yoksa efendim? - Onlar yoksa, kitapları var evladım Onların kitaplarını okuyan da onlarla beraber sayılır *** Bir gün de bazı gençlere, - “Emr-i maruf”, yani İslâma hizmet etmek kime nasip olursa, çok sevinsin, çok şükretsin, buyurdu - Bu iş, çok mu sevaptır? dediler - Elbette, buyurdu Bir beldede küfre karşı “emr-i mâruf” yapılırsa, Allahü teâlâ o beldenin hak ettiği azâbı tehir eder Emr-i maruf yapılmayan beldeye ise azab-ı ilâhî gelir | |
| | | | CEHENNEMDEN KURTULABİLECEKMİYİM.? | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |